Familj

Mia Nilson blir generalsekreterare för Hela människan

6 frågor till Mia Nilson, som i december blir ny generalsekreterare för sociala hjälporganisationen Hela människan.

– Vad var det som lockade dig att söka tjänsten som generalsekreterare för Hela Människan?

– Jag arbetade tidigare i organisationen och har sedan dess haft en slags dragning tillbaka. Med min samlade erfarenhet tror jag att jag skulle kunna bidra till organisationen igen, nu i en annan roll.

Vad är det du kommer att göra?

– Jag ska förvalta, leda och utveckla Hela Människan i enlighet med den inriktning som styrelsen fastställt.

Hela människan utför socialt arbete på kristen grund – hur tar det sig uttryck i verksamheten?

– Svaret på den frågan tror man ska vara försiktig att själv bedöma som organisation. Men Hela Människan tar sin utgångspunkt i att alla människor är lika mycket värda och skapade och älskade av Gud. Jesus var de utsattas vän. Därmed är det kyrkans och även Hela Människans uppdrag att värna mänskliga möten och erbjuda utbildning av hög kvalitet där människor i utsatt livssituationer söker redskap för läkning och utveckling. Hos Hela Människan kan man till exempel få stöd i att skapa ordning och bli del av ett sammanhang - livsavgörande faktorer för de flesta av oss.

Från regeringskansliet till en ideell organisation – är det inte ett steg neråt på karriärstegen?

– Nej, varför det?! För mig är karriär inte främst en stege, det handlar snarare om utveckling och om ansvaret att göra allt för att komma till min rätt. Därför är det här steget i rätt riktning för mig just nu. Och kollegerna på regeringskansliet gratulerar mig till ett kliv uppåt i karriären eftersom jag får en tydligare chefsroll.

Vem är Mia Nilson, om hon får säga det själv?

– En ganska reflekterande, kreativ och social person som skulle behöva lite mer av både tålamod och träningsdisciplin.

Vem är Jesus för dig?

– Guds son och mänsklighetens hopp. Sann Gud och sann människa som alltid står på den människas sida som befinner sig i en utsatt livssituation. Därmed tror jag också att han säkrast påträffas i mötet med den människan och i den miljö som präglas av utsatthet, även om han givetvis också finns i det som framstår som mer helt. Men bara Gud vet hur helt något egentligen är.

Fler artiklar för dig