Familj

”Det skulle nog behövas lite mer spektakel även nu för tiden”

Mer spektakel behövs, tycker Håkan Paulson i Rönninge som reagerat på tidigare artiklar om helandeevangelisten William Freemans besök i Filadelfiakyrkan i Stockholm för 65 år sedan.

– Vår familj tillhörde Filadelfiakyrkan. Vi bodde i en förort till Stockholm och därför var vi inte så ofta i kyrkan, men jag kommer ihåg att vi var där en gång på ett av Freemans möten. Kyrkan var helt fylld och förmodligen hade vi stått i kö utanför eftersom vi fick bra plats på första läktaren, skriver han.

Håkan var åtta år och brodern sex vid det här tillfället. Han kom inte ihåg något av gudstjänsten men minns hur det i slutet av mötet bildades en lång kö när inbjudan till förbön gick ut. Vid talarstolen stod Freeman och gav förbön i mycket snabbt tempo.

Håkans lillebror hade stora problem med någon form av kronisk astma sedan födelsen, och förmodligen var det därför familjen var på plats. Mamman tog med Håkans lillebror i kön och han fick en kort förbön.

– Sedan dess har han inte haft några problem med andningen. Det skulle nog behövas lite mer spektakel även nu för tiden!

Fler artiklar för dig