Familj

Till minne: Eric Larsson

Eric Larsson, Vällingby, har fått sluta sina dagar, nästan 97 år gammal.

Han var en man med många strängar på sin lyra.

Han var född i Eskilstuna och arbetade i hemstaden i administrationen på Alfa-Laval. Till Stockholm kom han 1953 och hade olika befattningar i bilbranschen, bland annat som leveranschef på Scania. Under sina tio sista yrkesverksamma år var han byrådirektör på arbetsmarknadsstyrelsen.

I Filadelfiaförsamlingen i Eskilstuna var han engagerad i en rad uppgifter. Hans föräldrar kom till tro där, och snart där­efter blev han själv, som 16-åring, en avgjord kristen. Han var mycket musikalisk, fanns med i sångarbröderna och blev både sekreterare och söndagsskolföreståndare i församlingen.

Också i Filadelfia, Stockholm, som sedan blev hans andliga hem, var han anlitad som solosångare – högt upp i åren var rösten imponerande praktfull. Han och hustrun Margit, som gick bort 2006, var också ett uppskattat duettpar.

I många år har han varit en nyckelmedarbetare i Radio Rörstrand. Hans önskeprogram uppskattades av många. Först det senaste halvåret har han på grund av sviktande hälsa måst upphöra med programmet. Det var många av lyssnarna som uppskattade den personliga kontakten med honom. Han lade också ner ett stort arbete på att hålla radions musikarkiv i bästa ordning. Det hände att han satt från morgon till kväll med sådana uppgifter. Han visste vad som fanns i arkivet och hittade snabbt vad som skulle spelas.

Hans båda söner upplevde honom inte bara som en bra pappa utan som en kamrat. Jakt och fiske var gemensamma intressen. Också den senaste deltog han i jaktlaget även om bössan fick vila .

Ingen kunde ta fel på att han älskade församlingen. Han var med på gudstjänsterna också då krafterna sviktade. En verklig ädling var han, och han är ihågkommen som en god familjefar, en samvetsgrann och driftig yrkesman och en hängiven arbetare i Guds vingård.

Olof Djurfeldt

Fler artiklar för dig