Debatt

Detta är det enda som kan få stopp på gängkriget i Sverige

FÖRVANDLADE LIV. Den unge mannen bad frälsningsbönen i sin fängelsecell och i samma stund försvann drogabstinensen, skulden, ångesten, rädslan och ensamheten, skriver Katrina Simonsson.

Nyligen delade en ung man sin livsberättelse i vår kyrka. Det är en berättelse om mörker och tragiska omständigheter i barndomen som lett till kriminalitet, drogförsäljning och drogmissbruk. För att göra en lång historia kort: För några år sedan, när han dömts till fängelse och hoppet var borta, kom ett DM (direktmeddelande) på Instagram från en vän på utsidan – en annan ung man som lyckats ta sig ur gängkriget levande.

Budskapet löd: ”Det här är frälsningsbönen, läs den och Jesus kommer rädda dig”.

Den unge mannen bad frälsningsbönen i sin fängelsecell och i samma stund försvann drogabstinensen, skulden, ångesten, rädslan och ensamheten. Därefter började han läsa Bibeln, dag som natt, tills fängelsestraffet på över två år avtjänats. När han kom ut sökte han sig till vår kyrka, blev döpt och får nu vittna om hur Jesus blev räddningen för hans liv när varken läkare eller psykologer kunde hjälpa honom.

De senaste två månaderna har människor från olika håll sökt sig till kyrkan av samma anledning – de vittnar om att Gud finns och gjort under i deras liv. När den unge mannen talade i vår kyrka stod vännen som skickat frälsningsbönen vid hans sida. Han började i sin tur profetera över oss som församling.

Vi har tro för att fler ska få uppleva sann frihet och att det som vi får vara med om i Gävle ska få fortsätta drabba alla kyrkor i Sverige.

—  Katrina Simonsson

Jag tror att det det han sa är en hälsning till alla kyrkor som ber för vårt land. Hälsningen lyder: ”Det enda som kan få stopp på gängkriget i Sverige, det är bön och fasta! Bön är bra, men det är genom bön och fasta som kraften bryter igenom. Underskatta därför inte fastan”.

Utöver det profetiska budskapet talade killarna också om behovet av andliga fäder och mödrar, och de finns i kyrkorna. Bön och fasta är det vi ska göra, men mammor och pappor är det vi ska vara. Detta är vad Sverige behöver nu – bön och fasta, och andliga föräldrar som tar till sig den unga generationen och fostrar dem i tron.

Det som började som en vanlig gudstjänst slutade med att mötesledaren fick lägga gudstjänstordningen på hyllan och jag lägga predikan åt sidan. Närvaron som fanns i rummet var så stark att vi nästan kunde ta på den. Nu har vi beslutat att tillägna hela januari månad till bön och fasta. All verksamhet tar då paus, och vi kommer endast samlas i kyrkan för bön och fasta.

Var gärna med där du finns! Vi har tro för att fler ska få uppleva sann frihet och att det som vi får vara med om i Gävle ska få fortsätta drabba alla kyrkor i Sverige. Vi har inte gjort oss förtjänta av något. Kan det hända här kan det hända överallt. Och det gör det redan.

Fler artiklar för dig