Debatt

Varför går vi med på avgudadyrkan i skönhetsbutiken?

SKÖNHETSPRODUKTER. Kanske kan det initialt se vackert ut, men under ytan lurar faran, skriver Sofie Lundgren.

I andra Mosebok 2:3 står det ”Du ska inga andra gudar ha vid sidan av mig”. I det samhälle vi lever i dag finns det mycket frestelser överallt. Till och med när vi går in i butiker. Visst kan detta med att handla bli ett beroende och en avgud, men det är inte det som min insändare handlar om. Det som tas upp här är något ännu mer förrädiskt.

Många av oss älskar parfymer och goda dofter; kvalitetsprodukter som gör huden len; schampo som både är bra för håret och som luktar gott. Vad gör vi då om vi kommer in i en butik som har allt detta och har lyckats vinna människors hjärtan med slagkraft, men produkterna är gjorda för att ge karma, eller hylla solguden?

Borde det inte vara naturligt för oss kristna att vända på klacken och gå ut därifrån? Tyvärr verkar det inte vara så lätt. De har produkter som har namn och betydelser som finns inom både buddhism och hinduism.

Man resonerar att alla köper härifrån, det är ju bara en hårprodukt, bara en hudkräm, ingen avgud eller något ockult. Dessa skönhetsprodukter också finns i många olika butiker.

Efter att ha sett namnen på flera av produkterna och läst en del om dess betydelser, blir i alla fall jag avskräckt att ha något att göra med dem.

Inte vill jag använda produkter som har namn som lyfter upp buddistisk och hinduistisk tro och som har betydelser som helt går emot den kristna tron. Kanske kan det initialt se vackert ut, men under ytan lurar faran. Det är min bön att vi som kristna ska vara vakna och inte dras med i strömmen som vänder sig bort från Gud. Även i skönhetsbutiken.

Fler artiklar för dig