Debatt

Budskapet om Jesus talar rakt in i hjärtat till oss som levt på gatan

HEMLÖSHET. Detta glada evangelium behöver vi sträcka oss ut med till den förlorade, till den hemlöse, skriver Torbjörn Björck.

Varje vardag, måndag till torsdag, står jag tillsammans med andra medmänniskor i S:a Clara kyrka och möter hemlösa. Vi får ge dem en enkel kopp kaffe, te, smörgås eller en bulle. Mötet med en människa som bryr sig om en betyder så mycket när man är hemlös.

Att vara hemlös är mycket svårt och tungt på många sätt. Det är kallt, och känslan av utanförskap och övergivenhet leder till rädsla och ångest och tankar hos den hemlöse om varför livet blivit som det blivit.

Jag har själv varit hemlös tidigare i mitt liv. Dock tror jag att jag hade det mycket lättare än hur situationen ser ut i dag för de hemlösa, såsom vår tid är nu. På en rad områden är det i dag mycket svårare och kyligare för den hemlöse.

I dag är jag en troende kristen. Jag tror på Jesus Kristus som jag för närmare trettio år sedan fick ett personligt möte med. Mötet med Gud förändrade mitt liv helt och fullt. I dag får jag vara glad och frisk och fri från allt det mörka och ledsamma jag satt fast i: alkohol, narkotika och själens fångenskap. I dag får jag vara välsignat tacksam.

När jag tillsammans med bröder och systrar i Klara kyrka i Stockholm möter de hemlösa på vardagarna kan jag känna mig otillräcklig. Det är så många som lider och mina egna ord till hjälp och tröst räcker inte till. Det är nog mänskligt och naturligt. Men för Gud är inget omöjligt. Precis som för mig kan han visa en väg ut ur hopplösa situationer och läka också den trasige som lever som hemlös i dag.

Därför behöver vi dela Guds välsignelse och kärlek med alla människor genom det evangelium om Jesus Kristus som Bibeln förkunnar. Gud sände sin egen son för att visa oss var och en Vägen, Sanningen och Livet.

Jag bad till Jesus Kristus och blev helt fri. Nu har jag fått nåden och glädjen att berätta för alla människor att oavsett vilken situation de befinner sig – sorg, ensamhet och kyla – är de efterlängtade och högt älskade av Gud. Han gav sin enfödde son för att var och en som tror på honom inte ska gå under utan ha evigt liv.

Detta budskap talar rakt in i hjärtat hos dem som lever på gatan, dem som bokstavligen kan känna att de är på väg att gå under. Detta glada evangelium behöver vi sträcka oss ut med till den förlorade, till den hemlöse. Det Jesus gjorde för mig när jag blev frälst och räddad, vill han göra för alla människor.

Fler artiklar för dig