Debatt

Det är inte kvinnliga profeter som behövs, vilket Karin Wiborn antyder

PROFETTJÄNSTEN. Må de som fått ett profetiskt anslag i sitt hjärta tydligt utöva sin tjänst inför Gud och människor, skriver Johnny Olofsson.

Kvinnodagens anslag i Dagen anstryker tydligt till vår samtids separatism mellan män och kvinnor. När Gud skapade människan skapades vi till män och kvinnor. Bara varianter av samma sak – Guds avbilder.

Det är inte kvinnliga profeter som behövs, vilket Karin Wiborn antyder i en intervju, det är profeter – av Gud utvalda och till församlingens tjänst. Det behövs alltså inte manliga profeter heller, det behövs “profeter”.

Må de som fått ett profetiskt anslag i sitt hjärta tydligt utöva sin tjänst inför Gud och människor.

Tidens slut närmar sig och jag är övertygad om att vi har mängder med sanna profeter som inte har upphävt sin röst kring detta ännu. Inte kvinnor eller män utan profeter.

Är det ingen som har undrat över varför ett av de viktigaste budskapen som återkommer gång på gång i Bibeln: “Jesus skall komma igen” alltmer har tystnat i våra predikstolar?

Må den tystnaden inte frånta oss beredskapen inför Jesu återkomst, de dödas uppståndelse och de troendes uppryckande till mötet med Herren!

Fler artiklar för dig